23 October 2015

Heartbreak?

Assalamualaikum


Hai, entah kenapa rasa terpanggil nak type blog. so korang pernah bercinta ? pernah disakiti, tersakiti? biasa, thats life. tak semestinya apa yang kau suka, apa yang kau nak, apa yang kau plan kau akan dapat. like myself, untuk 19 tahun selama aku hidup, aku dah terjatuh cinta sebanyak 3 kali. yang 3 kali ni tak termasuk crush. kalau masuk crush sekali memang ramai. haha. tak semestinya jatuh cinta tu maksudnyaa aku couple. just fall in love thats all. and i always endup fall in love with a wrong person. aku single jaa sampai sekarang.

Korang tolong laa jgn menggedik nak text ex korang mcm ni. Buang masa ja. 
so how nak kendalikan patah hati ni? haha aku bukan pro sangat. aku nak lupakan orang aku sayang pun ambik masa yang lama. but for me, nak lupakan 'orang tu' kau kena cari life kau sendiri. macam aku as a student, balik to reality, sedar yang kau berada dalam university, and your parents hantar kau pergi u sebab nak suruh study, bukan nak cari boyfriend. so, make yourself busy. kalau orang yang kau suka tu classmate kau, firstly cuba jauhkan diri kau dari dia. cuba. just tak payah ckp sangat ngn dia, create your own friends. bukan aku sruh kau tk kawan dgn dia, tapi try laa. kalau dia ajak sembang, sembang ja lahh, tapi not as usual. and one day, kau sendiri akan sedar yang dia bukan untuk kau. find your life babe!


crying for the love one tak salah. nangis laa, sebab tu hati kau, hati kau dah tak mampu nak bear kesedihan tu so why you should keep it inside by yourself? tapi dia jadi salah bila tangisan tu repeat day by day. sekali dua kali cukup laa then find your strength back! kenapa perlu menangis untuk benda yang sama. tak dak guna babe, kau ada life, jangan sbab someone, life kau gelap. ada banyak lagi benda yang bole buat kau bahagia, bukan dia jaa paham? aku cakap benda ni sbb i took two years utk lupakan ex aku. tau kenapa lama sangat? sebab aku tetap dengan hati aku, aku cakap aku nak dia, aku cakap dia jaa boleh bahagia kan aku konon i find my happiness in your eyes. Allah. tolonglaaa. bila aku keluar dari dunia aku sendiri, masuk matrik, i found new friends sikit pon aku tak ingat pasal ex aku, malah aku fall in love dgn someone. hahaha.

so guys, especially perempuan, aku tau, korang adalah species susah move on. satu benda jaa nak cakap, CARI LIFE KORANG and you'll find your own happiness without him.

No comments:

Eh? Dah baca ? Comment dulu boleh ? ^_^